Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresőoptimalizálás a weben

2010.08.31. 12:52 | Market-Ing | Szólj hozzá!

Címkék: marketing kereső keresőoptimalizálás hirdetés internet online optimalizáció webmarketing optimalizálás linkkatalógus keresőmotor

Keresőoptimalizálás 

Manapság a kibővült kommunikációs hálózatnak köszönhetően a marketing terjedésének lehetőségei rengeteg irányban fejlődőképes. Ehhez az interneten böngésző emberek, és az őket kiszolgáló keresőmotorok is jelentős mértékben hozzájárultak. Manapság egy weboldal attól még, hogy jól néz ki és minden információt rendezve befogadókészen tárgyal, attól még korántsem biztos, hogy jó is ügyfélszerzésre, tájékoztatásra. A keresőmotorok (mint például a Bing, Google, Yahoo, Richpoi) mind azt részesítik előnyben amely az adott kereséshez használt kulcsszóra a felhasználóknak a legrelevánsabb, legmegfelelőbb választ nyújtják. Ahoz hogy a keresett, optimalizált szóra megfelelő, előkelő helyet tudjunk elfoglalni a kereső listákban, ahhoz gondosan felépített, és gyakran igen komoly munkával megelőzött befektetés is társul, ez maga a kereső optimalizáció. A kereső optimalizáció az online marketing, internet marketing, webmarketing (kinek hogy tetszik) kategóriába sorolandó

Számos módja van annak, hogy annak hogy előrébb kerüljünk a keresőkben. Elsőként a mára talán legnépszerűbb a Linképítés ismerjük meg. A linképítéskor fontos szem előtt tartani, azt, hogy elsőként azokra az oldalakra helyezünk el linkeket, amelyek (Google által értékelt) magas Page Rankkal rendelkeznek. Ehhez azonban fel kell kutatnunk olyan pl.: linkkatalógusokat amelyekbe érdemes az adott szakterületünket beregisztrálni. Ilyenek lehetnek teszem azt a startlap oldalak. Továbbá olyan partnercégekkel kötött megállapodások is tovább segíthetik „népszerűsítésünket” akik hajlandóak mondjuk csere hirdetés elhelyezésén az oldalukon. Ennek megválasztásához, azonban előzetesen megfelelőően ellenőrizzük le, hogy a „társoldal” ne nagyon „érjen kevesebbet” (google page rank) mint a mi oldalunk.

Elhelyezhetünk továbbá fizetett és ingyenes hirdetés -eket más oldalakon, de itt is legyünk körültekintőek a kiválasztásuat illetően.

Fontos és majdhogynem elengedhetetlen kelléke mindennek az oldalunkat valóban releváns, és megfelelő tartalommal ellátnunk, hiszen az „értelmesebb” keresőmotorok kiszűrik a nem hasznos tartalmakat, és leértékelve az oldalunkat nem fogunk eredményt elérni a befektetett munkánkkal.

Mindehez természetesen Időre van szükség, hisz a böngészöknek frissíteniük kell az adatatinkat, és az általuk végzendő Értékelésnhez” is nem kevés időre van szükség. Ez nem megy egyik napról a másikra.

Továbbá az oldal kialakítását úgy kell (már a kezdetekkor) kialakítanunk, hogy a keresőmotor támogatás megfelelőlegyen a feltérképezéshez. Erre a web site építőjét kell előljáróban értesíteni, hogy azokat az eszközöket használja amelyekkel mindez megvalósítható.

Üdvözlettel:

Árva Barnabás

Az univerzum rejtelme, Mindent az univerzumról, világegyetem;

Szomorú Idézetek,Szerelmes Versek, Költemények, Bánat, Idézetek, Szerelem;

A Technika Csodái, fejlesztések, tudomány, tudományos felfedezések

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://market-inga.blog.hu/api/trackback/id/tr592261407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása