Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Márkák

2010.04.11. 11:09 | Market-Ing | Szólj hozzá!

Címkék: márkák

Márkák

 

Azt hiszem rengeteget nem kell róluk beszélnem, mert épp eleget tudnak a hétköznapi emberek róla. Azonban mégis megemlítek egy két dolgot amit nem árt ha tudunk a márkákról, és kialakulásukról. A márkákat kezdetben élelmiszerekre, és állatokra nyomták rá mint egy bélyeget (állat esetében például izzó jelölő vassal), hogy meg különböztessék egyik terméket a másiktól. Bármi furcsa, manapság is ez a célja a márkázási folyamatoknak. Más nyelvekben angolban pl. „brand” néven ismeretes.

Definíciója: A márka olyan szimbólumok összessége amelyek feladata a szolgáltatások és termékek egy meghatározott gyártóval, illetve forgalmazóval való azonosítása és ezzel azoknak a más termékeitől való határozott megkülönböztetése.

 

Az önálló márkanevek létrehozása elég tetemes összeg invesztálását kívánja, míg a céges, vállalati márkanevek jóval költséghetékonyabban alkalmazhatóak. Szokták cégek alkalmazni történetük folyamán, hogy ha cégnevük image értéke (és általában ezzel együtt vagyonuk is) megnövekszik, akkor kiépítenek maguk alá termékmárkaneveket is. Pl: Danone - Danett; Pannon – Djuice és sorolhatnánk.

 

A termékmárka meghatározott terméket (termék variációkat) jelölő márkanév. Léteznek még: vállalati márka; fedőmárka; kereskedelmi márka; közös márkázás; támogatói márka típusok is melyek kombináltan is alkalmazhatóak.

 

Üdvözlettel:

Árva Barnabás

Website: szobafestés mázolás tapétázás szoba festés építőipari munkák hőszigetelés dryvitozás szobafest budapest festés szoba felújít szigetelés szoba-festés precizitás

A bejegyzés trackback címe:

https://market-inga.blog.hu/api/trackback/id/tr311911448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása