Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A marketing megválasztásának szabályrendszere

2010.07.27. 13:51 | Market-Ing | Szólj hozzá!

Címkék: hirdetés stratégia marketing koncepció marketing megválasztása

A marketing megválasztásának

szabályrendszere. 

 

A legfontosabb egy cég működése során, hogy a marketing osztály megfelelően legyen képes hirdetni, és megkedveltetni, és megjegyeztetni a vásárlókkal terméküket, szolgáltatásaikat.

Mindennek feltérképezése céljából a helyes vállallati működési kapcsán nagy gonddal, és körültekintéssel kell megválasztanunk, hogy a marketing stratégiánk mennyiben legyen, és milyen módon képes elősegíteni a kívánt értékesítést.

Ezek kialakításakor elsősorban a sjaát termékeinkre kell összpontosítanunk. Meg kell vizsgálni, hogy a termékeink a 3 kategória (Ár, Minőség, Mennyiség/Gyorsaság) alapján. Szánt szándékkal írtam 4-et, mivel az eladni kívánt termék lehet szolgáltatás, vagy árú is. Ez esetekben ajánlatos más jelzőkkel illetni. Szóval e három érték befolyásolja, azt hogy mely irányba mozduljunk el a marketing megválasztásának útján.

Vegyünk egy példát: Ha a termékem olcsón adom, akkor vagy a minőséget kell jónak tenni, vagy a mennyiséget. A kettő utóbbi közül az egyik jó a másik rossz besorolást kell kapjon. És így tovább hasonlathatnánk a Jó Minőségű, nem jó árban, de megfelelő mennyiséggel. Ezt elég kifinomultan lehet szabályozni egy 1-10 ig terjedő sklálázott besorolási módszerrel.Ennek tükrében a reklámjainkban ki kell hangsúlyoznunk az az 1 vagy 2 jó tulajdonságot, amelyel a terméknek vevőkör teremthető.

Vannak ebből azok a kivételek amiket nevezhetünk speciális esetnek is, mint például a gyémánt. Ez a „termék” mutatja a legjobban, hogy hogyan manipulálható ez az egész folyamat. A világ összes gyémánt bányája egy család kezében van. Olyan csekély mennyiségű gyémántot bocsátanak a világba, hogy ezzel rendkívül magasan képesek tartani az árát egyedi monopóliumuknak köszönhetően. Itt a minőségről nem igazán érdemes beszélni, mivel ásványi kincsről vagy szó, és ezt jelen esetben a természetünk formálja ilyenné.

A többit a témáról pedig egy következő posztomban fogom folytatni.

Üdvözlettel:

Market-Inga

A Technika Csodái, fejlesztések, tudomány, tudományos felfedezések; Az univerzum rejtelme, Mindent az univerzumról, világegyetem; Szomorú Idézetek,Szerelmes Versek, Költemények, Bánat, Idézetek, Szerelem

A bejegyzés trackback címe:

https://market-inga.blog.hu/api/trackback/id/tr302179848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása